piltilbake

Breivika (Senja)

Beliggenhet
Breivika ligger på nordvestsida av Senja, ytterst i Øyfjorden, rett sør for Kjølva og Kasodden

Beskrivelse
kart Breivika er en åpen og frodig dal med mye skog og småvann, innrammet av en halvmåne med topper mot sør og vest: Bringtind, Klakktinden, Finna, Bøtta og Melen. (Se også turbeskrivelsen Salig og solbrent rundt Senja)

Adkomst
Breivika når du enklest fra Husøy, Mefjordvær eller Sommarøy. Hvis du da ikke er på en lengre Senja rundt-runde.

Utsikt/sol/klima
Breivika ligger nordvendt, men åpent og solfylt til, men flott utsikt mot fjellene i sør og mot Fugleneset og øyriket videre nordover. Sommerstid er sola bare borte en kort stund bak Bringtind.

Landingsforhold
Foto: Bent Svinnung Det er ingen skikkelig fin kajakklanding her - med mindre du kommer nærmere flo. Sandstranda rett nord for husan blir ganske utvaska fra år til annen, og landinga kan bli hard - mens du skjener fra rullestein til rullestein i tungsjøen. På full flo får du imidlertid silkelanding rett nord for elva på fin sand/leirbunn. Det finnes også ei trang, tangdekka båtstø rett ned for naustene - men også her bør du treffe i forhold til floa.

Telting
Perfekte teltplasser rett opp for stranda. Men ganske nært husan. Så hvis du er på leting etter den ugenerte teltplassen, finnes det bedre alternativer lenger sør- eller nordover på Senja. Husan er i mye bruk, sjøl om det ikke finnes fastboanes her lenger. Men i hvert fall folket på sørsida av elva er ganske romslige når det gjelder å få kortvarige "naboer". Det er derfor lurt å gå og spørre, så ordner det seg nok med tomt innafor 200 meters-grensen. Noe anna er upraktisk, siden eneste landingsplassen er rett nedafor det sørligste huset...

Vann
Elva er breddfull av vann hele sesongen. Og egner seg utmerket for et bad for de som måtte ønske det.

Brendsel
Baser deg på primus. Her er det lite bålved å finne.

Turmuligheter
En vandretur innover dalen og opp flankene er nesten et must, hvis du først har kommet deg hit.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung