piltilbake

Hamnsvellingen (Svellingan)

Beliggenhet
Lengst ut i Selfjorden, rett ut for Åbergneset på vestsida av Senja

Beskrivelse
kart En samling ganske nakne holmer og skjær, men med beskytta ankrings- og landingsplasser. (Se også turbeskrivelsen Salig og solbrent rundt Senja)

Adkomst
Hamnsvellingen når du enklest fra Flakkstadvågen eller Rødsand. Kun få kilometer padling. Eller du stikker innom på en lengre seil- eller padlerunde rundt Senja.

Utsikt/sol/klima
Hamnsvellingen ligger åpent og solfylt til på en varm sommerdag. Og med utsikt i alle himmelretninger - mot Senja-tanngarden i øst, Andøya i vest og Senjehesten, Grytøya, Bjarkøya osv. i sør. Men også værutsatt når han først blåser opp, siden det er dårlig med ly og vegetasjon her ute.

Landingsforhold
Eneste egna kajakklanding er ei lite tangkeile rett på østsida av moloen som er bygget midt på den midterste av tre holmer vest i Hamnsvellingen. Du runder bare inn fra sørsida og fortsetter noen titalls meter nordover.

Ankringsforhold/lei
Gode ankringsplasser rett sør for den østligste av de tre holmene i klynge, delvis i ly av Storsvellingen. Men les kartet godt på vegen inn. Til tross for at kanalen mellom Storsvellingen og Hamnsvellingen er dyp, er det fullt av grunner i området bådet vest og øst for ankringsplassen.

Telting
Få, men perfekte teltplasser på lyng rett opp for moloen på både nord- og sørsida. Men som sagt: Lite vegetasjon. Dette er overnattingsplassen på dager med god værmelding

Vann
Du må ta med deg alt av vann.

Brendsel
Litt rekved å finne, men primusen bør være med, for her vaskes det reint om vinteren. Følgelig usikkert hva du kan finne av pinner til kaffebålet.

Turmuligheter
En rundtur på kjøl i Svellingan anbefales, sjøl om den er fort unnagjort.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung