piltilbake

Mefjordvær (Senja)

Beliggenhet
Mefjordvær ligger på nordvestsida av Senja, på sørsida av Mefjorden, noen kilometer nord for Senjahopen og sørøst for Oksneset og Okshornan.

Beskrivelse
kart Tettstedet Mefjordvær ligger nordøstvendt, men allikevel rimelig åpent til - til Nord-Senja å være. (Se også turbeskrivelsen Salig og solbrent rundt Senja)

Adkomst
Mefjordvær når du enklest bilvegen. Hvis du da ikke er på en lengre seil- eller kajakktur på yttersia av Senja. Hvis du kjører, husk at nærmeste butikk er i Senjehopen.

Utsikt/sol/klima
Til tross for fjellan som stenger i øst og sør, er solgangen brukbar sommerstid, Og utsikten over fjorden mot veggene på Skultran og Kongan upåklagelig.

Landingsforhold
Kommer du med stor båt, er det nok av plasser å "låne" både på flytebryggene eller langs kaia rundt Mefjord Brygge. Med kajakk finner du både stokka båtstø - samt ei småstein/sand/leir-landing rett nord for Brygge-anlegget.

Telting
Dette er primært en plass du besøker for å ta en pils eller is - hvis du kommer med kajakk. Det er nok av flotte, ugenerte teltplasser ellers på Nord-Senja.

Vann
Ta med flaska inn på Mefjord Brygge.

Brendsel
Baser deg på primus.

Turmuligheter
Området rundt Mefjordvær er full av perler for dem som vil bevege seg litt per kjøl eller bein. Bare å ta for seg! Her kan du finne litt inspirasjon.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung