piltilbake

Nonsvika (Senja)

Beliggenhet
Nonsvika ligger på vestsida av Senja, mellom Fiskeneset og Teisteneset - sør for Bergsfjorden og nord for Torskenfjorden.

Beskrivelse
kart En bratt og røff sandstrand med en mykere, grønnere innerside, innramma av Teisten, Inkjetinden og Teistevikheia. (Se også turbeskrivelsen Salig og solbrent rundt Senja)

Adkomst
Nonsvika når du enklest fra Hamn, Gryllefjord eller Torsken. Kun 10-15 kilometer padling. Eller du stikker innom på en lengre seil- eller padlerunde rundt Senja.

Utsikt/sol/klima
Nonsvika ligger åpent og solfylt til på en varm sommerdag. Og med utsikt mot Andøya i vest. Men ganske værutsatt når han først blåser opp.

Landingsforhold
Perfekt, men bratt sandlanding på en soldag. Sånn sett minner den litt om Nordstrand på yttersia av Rebbenesøya utafor Tromsø. Men det skal ikke mye tungsjø til her ute før han løfter godt. Ikke til å undres at dette er en av få plasser på yttersia av Senja som oppsøkes av surfere når han først ligger på med vestavær.

Ankringsforhold/lei
God sandbunn, men langgrunt - og med godt løft sjøl på havblikk. Her ligger du for anker kun på korte solvisitter på sommeren.

Telting
Perfekte teltplasser på gresslettene bak stranda.

Vann
Bekken renner ut midt på stranda. Bør være tilstrekkelig sjøl på tørre somre.

Brendsel
Et eldorado for bålfantastene. Her har du plenty med rekved å ta av.

Turmuligheter
En rundtur på stranda og opp lia mot Salen og Teisteskaret er et must hvis du har tid.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung