piltilbake

Smaløya (Grøtavær)

Beliggenhet
Smaløya ligger sørøst i Grøtavær, rett nordvest for Grytøya.

Beskrivelse
kart Grøtavær består av en samling frodige øyer, holmer og skjær med beskytta ankrings- og landingsplasser. (Se også turbeskrivelsen Nordnorske sommerstreif 2005)

Adkomst
Smaløya når du enklest ved å kjøre ut til Grøtavær og sette kajakken på vannet i nærmeste fjære. Eller du stikker innom på en lengre seil- eller padlerunde.

Utsikt/sol/klima
Smaløya ligger åpent og solfylt til. Og med utsikt i alle himmelretninger. Sjøl på forblåste dager finner du fin ly her ute.

Landingsforhold
Du finner flere perfekte sandlandinger på Smaløya. De fineste ligger på nordsida, midt på, i ly for det lange, smale neset i vest som har gitt øya navnet. Men også på sør- og vestsida finner du fine landinger.

Ankringsforhold/lei
Du finner fin sandbunn på nordsida - sjøl om du kan få litt drag hvis han ligger på med nordlige vinder. Men øvrige vindretninger fungerer bra. Sjekk kartet nøye når du beveger deg inn her, for det ligger et par skjær passe ugunstig til. Dybder fra 2 til 5 meter.

Telting
Perfekte teltplasser i bakkant av alle strendene på øya. Men nordstranda er best. Nedbeita og plant, men følgelig også nødvendig å rydde litt saueskit. Forøvrig er dyran vennligsinna og "diskret"... smil

Vann
Du må ta med deg alt av vann.

Brendsel
Lite rekved å finne, baser deg på primus only.

Turmuligheter
En rundtur på kjøl i Grøtavær er et must.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung