piltilbake

Sørreisa

Beliggenhet
Sørreisa - eller rettere: Djupvågen (basen til seil- og båtfolket i Sørreisa) ligger innerst inne i Reisafjorden, på nordsida. Et kort stykke før sjølve Sørreisa "city"

Beskrivelse
kart To flytebrygger på nordsida av vågen, bak bølgebryter. Og en ved seilforeningas klubbhus - ei stor hvit brygge - på motsatt side. (Se også turbeskrivelsen Senja Rundt 2002)

Adkomst
Nordfra kommer du ned Gisundet, runder Finnsnes og krysser Finnfjorden sørover. Djupvågen ligger på babord side et lite stykke før Sørreisa. Kommer du bilvegen og skal til flytebryggene, tar du av til høyre i bunnen av Djupvågen og følger vegen til du får stikkveg til parkering og brygger på venstre hånd. Til klubb"huset": Adkomst via bilveg som tar av brått og bratt til høyre når du kjører opp bakken fra bunnen av Djupvågen, midt i en slakk venstresving. Parkeringsplasser helt nede ved brygga.

Utsikt/sol/klima
Djupvågen er solfylt - og ligger godt beskyttet for det meste av vær.

Havne/landingsforhold
Sommerstid er det mye båter i havna, men det burde være mulig å få seg plass i en ledig bås eller på yttersida av bryggene. Alternativet er å ligge ved flytebrygga ved hvitbrygga.

Vann/toilett
Toilett i bakkant av klubb"huset" - men det krever at du har tilgang til nøkkel.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung