piltilbake

Evenskjer båthavn (Skånland båtlag)

Beliggenhet
Båthavna på Evenskjer ligger vis-a-vis Sandtorg, på østsida av Tjeldsundet, bare en håndfull nautiske sør for Tjeldsundbrua.

Beskrivelse
Ei liten, trang og intim båthavn helt inne i sentrum av Evenskjer. Godt beskyttet mot sør og vest av fylling og molo. Bare nordavinden får tak inne i bassenget. (Se også turbeskrivelsene Sommerstreif 2009 og Sommerstreif 2007)

Adkomst
Hvis du ferdes på kjøl så ligger Evenskjer midt i leia. Er du på sommerlig rek mellom Vestfjorden og Vågsfjorden behøver du knapt dra i rorkulten før du klapper til kai. En praktisk og lettvint plass å bunkre og strekke på beina.

Utsikt/sol/klima
Båthavna ligger åpent og solfylt til.

Landingsforhold
Grei grus- og småsteinlanding langs østsia av bukta. Fra rekka med naust og opp til butikkene er det bare noen bøttefløtt.

Kaiforhold/strøm/vann
Foto: Bent Svinnung Evenskjer har for tida (2007) ingen gjestebrygge, bare bunkringsplass. Og det er høvelig fullt i havna. Men sommerstid er det alltid noen som ferierer, så spør deg fram hos skruerne og gnikkerne. Da får du - som oss - masse hjelp til å finne fram til en ledig bås for natta. Men det er trangt og grunt, så ta det rolig når du manøvrerer deg rundt - og følg med på loddet.

Foto: Bent Svinnung

Vann og strøm på flytebryggene, sjøl om det virker som mye er basert på gode talegaver og praktisk sans.

Men Gjestebrygge- kassa på kaia, foran det lille service(?) huset tyder på ting har vært litt mer på stell i tidligere år - og sannsynligvis også blir det igjen. Utgangspunktet er i alle fall det beste: Mye gjestfrihet og romslighet.

Fast diesefylling hver torsdag kl. 1800 (2007), men plakaten opplyser også om mange alternative mobilnummer i fall du kommer utenom åpningstid.

Telting
Ved siden av naustene er det greit å finne seg en usjenert teltplass - sjøl om det er kort veg bort til bebyggelsen. Og - som sagt: Et perfekt utgangspunkt for en kjapp handletur, enten du overnatter eller bare tar deg en lunsjpause.

Vann
Du kan fylle flere steder i båthavna. Eller ta med kanna til butikken.

Brendsel
Lite rekved å finne, så baser deg på primus.

Turmuligheter
Området er tett bebygd, med en eim av urbanisme. Men en rundtur kan anbefales. Og Tjeldsundet er alltid god underholdning enten du seiler eller padler. Mye og sterk strøm, og masse artige sandbanker for dem som ennå ikke har gått på grunn.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung