piltilbake

Angerøya

Beliggenhet
Angerøya - eller rettere: Store Angerøya - ligger i Lauvøyvær rett vest av Flaggsundet mellom Engeløya og Steigen.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung En avlang øy som ligger nord-sør, Mellom hovedøya og en avlang holme på østsida går det en trang kanal som feller helt tørt på fjære sjø. Du finner litt hyttebebyggelse på østsida. (Se også turbeskrivelsene Sommerstreif 2006, Sommerstreif 2005 og Sosialt i Steigen)

Adkomst
Hvis du kommer bilvegen, har du flere muligheter til å sette ut kajakken langs sørvestsida av Engeløya, for eksempel Røssøya - eller fra Kvalnes eller Holkestad i Steigen.

Utsikt/sol/klima
Angerøya ligger åpent og solfylt til, med nydelig utsikt i alle himmelretninger. Velger du gressletta på østsida må du imidlertid litt opp - eller sørover - for å få med deg midnattsola, siden utsikten mot vest er sperra av en liten rygg.

Landingsforhold
Perfekte sandlandinger. Men innerste del av bukta og kanalen feller helt tørt på fjære sjø, derfor er stranda rett nord for hytta brattest og best hvis du vil spare deg for bæring.

Ankringsforhold
Perfekte sandbunn i bukta utafor stranda og hytta. I tillegg finner du en stor og solid fastfortøyning med ditto blåse rett ut for naustet. Dybde 4-5 meter. Her ligger du som en konge på det meste av vær.

Telting
Nydelig teltslette bare et bøttefløtt nord av hytta. Men noen trær sperrer for direkte innsyn, slik at de oppleves som ganske usjenerte tross avstanden. 150 meters-grensen holder kanskje heller ikke, men det virker som husan her er lite i bruk. Sist vi var der var det ikke antydning til sommertrafikk whatsoever.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann.

Brendsel
Lite rekved eller tørrvirke å finne. Baser deg på primus.

Turmuligheter
Øya er absolutt verdt en rundtur. Enten over høyden (flott utsikt over hele Lauvøyvær) til vestsida- eller langs kanalen til sørspissen.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung