piltilbake

Stegerøya

Beliggenhet
Stegerøya ligger på "dørterskelen" til Steigen, nord for Misfjorden, rett før sørvestneset under Fjærkjerringa - og starten på Karlsøyfjorden.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Sørvendt, grønn lunge m/langgrunn strand, en slette - og et skogsholt mot en bakgrunn av den ruvende Fjærkjerringa. (Se også turbeskrivelsen Solo i Steigen)

Adkomst
Hvis du kommer bilvegen, kan du ta løs hvor som helst på vegen mellom fergeleiet og Kjerringøy. Det er flusst av sandstrender på strekninga.

Utsikt/sol/klima
Stegerøya ligger åpent og luftig til, og er sikkert et solbadet paradis på en varm sommerdag. Ryggene på begge sider av bukta er lave og slipper sola godt til det meste av døgnet. Nydelig utsikt mot øyriket rundt både fra stranda og ryggene.

Landingsforhold
Helt grei landing på ei strand som består av delvis småstein, litt sand - og reire. Alt avhengig av når du kommer i forhold til floa. Ikke verdens mest paradisiske, men absolutt brukanes.

Telting
Greie teltplasser rett i bakkant av stranda. Dess lenger opp mot treholtet du trekker teltet, dess mer ly.

Vann
Det er ikke vann å oppdrive på øya, så ta med alt du trenger.

Brendsel
Litt rekved å finne, men baser deg primært på primus.

Turmuligheter
Øya er ikke så stor, men variert - og absolutt verdt en rundtur. Utsikten fra haugene er flott, ikke minst mot Fjærkjerringa i nordøst.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung