piltilbake

Laukviknesset (Nordkvaløya)

Beliggenhet
På sørvestsida av Nordkvaløya, rett etter at du har runda fyret (sørfra) og fått syn på den majestetiske vestsida av øyet.

Posisjon
70° 09.317' N  18° 58.817' E  Keila/teltplassen

Beskrivelse kart
Ei lita perle av en intim-plass. Nydelig utsikt, samtidig som plassen føles lun. Se også turberetningene Forsinka pinsetur med gammelpelsan og Jakta på hukommelsen

Adkomst
Korteste padleveg fra Mikkelvika og rett nordover på vestsida av Hersøya - til du treffer Nordkvaløya.

Utsikt/sol/klima
Utsikt over Måsvær, hele vestsida av Nordkvaløya, Grøtøya, Rebbenes-øya. You name it. Og tar du deg tida til å bevege deg litt opp i lia, får du full uttelling

Landingsforhold
Den lille keila ytterst på nesset har tydeligvis vært båtstø i tidligere tider. Rester etter steinsetting, men for det meste sammenrast nå. Men perfekt for kajakkfolket. Sandbunn - og fra sanda og opp til perfekt nattleie i gresset er det en halv høydemeter og båtens lengde... For å få hele skroget godt innpå. Kan ikke være mer perfekt.

Telting
Her finner du en masse naturlige Jensen-madrasser. Perfekt, myk lyng og mosebunn - drømmeplassen for telting. Ikke allverdens å ta av, så hit kommer du sannsynligvis neppe med fellestur-gjeng på 35... Heller aleine/tospann for å nyte stillheten og filosofere.

Vann
Ta med alt av vann. Det er stort sett bare myrsig her - lite drikkevennlig.

Brendsel
Mye rekved (og annet på rek..) å finne i fjæra et par titalls meter fra kajakk og teltplass. Perfekt å fyre rett i steinfjæra mot vest. Primusen er kun beredskap.

Turmuligheter
Sørvestsida av Nordkvaløya er myk og gjestmild. Masse flotte fotturer på perfekt lyngunderlag hvis du har tida. Minimum er opp på ryggen for å nyte utsikten, men videre innover er det like fint! Sett gjerne av en dag.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung