piltilbake

Sandvika (Grøtøya)

Beliggenhet
Sandvika - eller, blant lokale padlere: Millennium-stranda eller Bursdagsstranda - ligger på sørvestsida av Grøtøya, rett etter runding av Sandvikneset hvis du kommer sørfra.

Beskrivelse kart
En skikkelig sydenstrand! Langgrunn og brei med gress/lyngsletter i flere nivåer i bakkant. Et blomsterduftende paradis (masse krypblomster) på en god sommerdag. Se også turberetningen Jakta på hukommelsen, hvor den er døpt "blomsterstranda"

Adkomst
Korteste padleveg er fra Mikkelvik. Men du kan også ta løs fra Skarsfjorden, alternativt bil/ferge til Rebbenes-øya og start fra Engvik.

Utsikt/sol/klima
Stranda ligger nordvestvendt, men sola slipper til rundt/over Slumpen litt utpå formiddagen om sommeren. Det er imidlertid stor forskjell på vestsida (mest skygge) og østsida av stranda (sola når ned mye tidligere, og blir lenger om høsten) Så dette er plassen å nyte midnattsola! På THPK Millennium-fellesturen var vi ekstremt heldig med været - og fikk en uforglemmelig kveld/natt i paradis.

Landingsforhold
Som de fleste andre strender på yttersida er også sandviknesset eksponert for vind/bølger fra vest/nordvest. Sist jeg var innom lå han bare med en nordvest bris, men allikevel hamra tungsjøen slik mot bratt sand at jeg sto over et landingsforsøk. På østavær - uten tungsjø - får du imidlertid drømmelanding på hvit sand. Kommer du på fjære sjø kan det imidlertid bli et godt stykke å bære, så dette er neppe solo-stranda hvis du skal spare på glassfiber...

Telting
Gode, flate teltplasser i flere nivåer. Nesten på sanda, i krypblomst-beltet, på sletta rett bak stranda - eller på lyngplattåene enda et nivå bak/opp. Et stykke å bære, men da ligger du til gjengjeld som en konge!

Vann
Ta med alt av vann. Her finner du ingen ting

Brendsel
Stranda reskes godt av storhavet, så det har vært moderat med drivved å se. Men i østenden av stranda finner du en del virke. Ha primusen i beredskap.

Turmuligheter
Det er nok av fine fotturer med utgangspunkt i stranda. Ut på Sandvikneset og rundt sørover - eller videre nordover til de andre strendene i området. Men kajakk er nå enklest, da.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung