piltilbake

Rekvik (Kvaløya)

Beliggenhet
Rekvik ligger på nordvestsida av Kvaløya, rett øst for Sessøya. Og rett etter at du har kommet ut Ersfjorden og runda nordover.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Liten tettbebyggelse helt ut mot storhavet, etter at du har skrangla deg over fjellet fra Tromvik på en bratt, dårlig vei. (Se også turberetningene (Nesten) Sommer og sjokoladekake og Skamtind - Dronninga av Ersfjorden)

Adkomst
Du kommer hit primært med bil fra Tromsø. Parker på nedsida av vegen, på parkeringsplassen - rett etter at du har passert brygge nummer to. Alternativt kan du parkere helt oppe på snuplassen. (Hvis du er på veg bort i steinfjæra eller opp på Skamtind).

Utsikt/sol/klima
Rekvik ligger åpent og vestvendt. Masse ettermiddags- og kveldssol. Og nok av plasser å nyte den. Men ditto heftig når høst- og vinterstormene står på.

Landingsforhold
Perfekt sandlanding rett nedafor parkeringsplassene. Enklere får du det ikke.

Telting
Inne i sjølve Rekvika er går det helt greit å campe. Men hvis du går noen hundre meter lenger sør, finner du mye mer ugenerte, vakrere plasser. Dette er primært stedet du tar løs for å utforske Yttersia.

Vann
Det renner en bekk et par-tre hundre meter lenger sør. Bare følg vegen til snuplassen - og deretter sti videre. Elers går det fint an å banke på hos en av naboene.

Brendsel
Primus til star/avslutningskaffen. Dårlig med rekved inne i sjølve bygda.

Turmuligheter
Er du først i området og har god tid, er det nok av fotturmuligheter - sør- eller nordover langs fjæra så langt du kommer, opp på Skamtind... You name it. Her har du underholdning for lang tid!

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung