piltilbake Tromsdalstind - første høsttur på snø

For første gang på lenge lovet meteorologen oss pent lørdagsvær. Noe som naturligvis måtte feires etter uker med halvbra værmeldinger på yr.no

Det vil si: Prognosene var ofte dårlige, men virkeligheta viste seg å inneholde både sol og blå himmel - innimellom bygene. Med andre ord bedre enn forventet - og mer enn godt nok til å dra på tur. For dem som lot værmelding være værmelding - og kasta loss eller pakka sekken.

Jeg holdt meg hjemme oftere enn sunt var. Så i dag var det definitivt på tide å lufte fjellskoan. Turen gikk til Tromsdalstind, i strålende høstvær iblanda lette skydotter. Og høvelig fin temperatur til vi hadde passert Tindloftet og begynt på den siste slakke ryggen mot toppen.

Vi møtte snøen ganske nøyaktig på 1000 meter, og derfra og opp var det ganske glatt i flekkan. Stien var hardtrampa av mange bestigere, parkeringsplassen fylt til randen.

En perfekt dag på Tromsdalstind for oss som benytta sjansen. Denne siste barmarkshelga høyt til fjells i høst uten nedbør og sure forhold.


piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung