piltilbake

Engavågen (Meløy)

Beliggenhet
Engavågen ligger på et "nes" mellom Meløyfjorden og Skarsfjorden, rett inn for Åmnøya. Båhavna finner du rett øst - hvis du kommer sørfra - etter at du har passert Brattholmen og broa til Åmnøya.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Engavågen og området rundt er utrolig frodig. Et lite, grønt paradis - variert og spennende. Båthavna ligger lett tilgjengelig, rett ved den indre leia gjennom Engavågen og Vågsbotnen. (Se også turberetningen Sommerstreif 2006.)

Adkomst
Hit kommer du enten med bil eller på egen kjøl. På streif nord- eller sørover. Engavågen er også et godt utgangspunkt for kajakk-utforsking av øyriket i Meløy, Borgværet og de andre småværene sørvest for Bolga.

Utsikt/sol/klima
Engavågen ligger åpent og solfylt til på varme sommerdager. Men havna gir også bra ly når han kommer med dårlig vær.

Landingsforhold
Greie sand/stein/tanglandinger i hele Engavågen. Og velger du den innerste, østligste bukta, har du bare noen minutters gange til butikken.

Kaiforhold/vann/strøm
Engavågen har en helt egen gjestekai med alt tilhørende. Her ligger du som en konge! Kort vei til vaske(maskin)muligheter, toilett og dusj i servicebygget. Og prisen? Høyst akseptabel.

Overnatting/telting
Du finner deg sikkert en gressflekk hvis du overnatte her. Men dette er nok primært plassen for dem med "hus på ryggen". Imidlertid er det kort vei til perlene på yttersia.

Vann
Vann nok i springene på kaia og i servicebygger. Her er det bare å fylle opp alle flaskene.

Brendsel
Primus-only plass.

Turmuligheter
Engavågen og det nærmeste området er høvelig bebygd. Så her handler du - før du fortsetter lenger vestover for å utforske idyllene per (egen) kjøl.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung