piltilbake

Geitøya (Bolgen)

Beliggenhet
Geitøya ligger bare noen bøttefløtt rett sør for tettbebyggelsen på Bolga, ved Bolgfjorden.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Geitøya er knøtt liten, men med en innbydanes nordstrand omkranset av skog. (Se også turberetningen Nordnorske sommerstreif.)

Adkomst
Hit kommer du per kjøl.

Utsikt/sol/klima
Geitøya ligger åpent og solfylt til - med nydelig utsikt i alle himmelretninger bare du beveger deg litt opp - ikke minst nordover mot Bolga. Kun midnattsola blir borte bak fjellet en kort stund på natta.

Landingsforhold
Perfekt sandlanding, kort og godt.

Ankringsforhold
Fin ankringsbunn rett ut for stranda. Men les kartet godt, det er mye grunner i området. Men skal du overnatte, er det mer komfortabelt å gå det korte stykket opp til gjestehavna på Bolga. Der ligger du alltid trygt, uansett vær.

Overnatting/telting
Teltslette bak stranda, men "tomtene" er ikke så flate som noen kunne foretrekke. Fellesturen til THPK i 2007 fant i hvert fall at en strand lengre vest på Bolga var bedre egna til overnatting for større grupper. Skal sjekke ut denne neste gang jeg passerer. Men inntil videre: Skogen på Geitøya gir bra ly om han skulle blåse opp. En liten kremplass beliggenhetsmessig: Kort veg bort til sentrum på Bolga hvis du trenger å handle, og butikken ligger bare en kort spasertur fra sandstrendene eller flytebryggene inne i havnebassenget.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann. Det er ingen ting å finne på øya. Men det er kort veg bort til Bolga hvis du blir i beit.

Brendsel
Primus-plass, lite eller ingen rekved.

Turmuligheter
En kajakktur i området vest for Geitøya er et must. Men seilbåtmessig en svett opplevelse som ikke anbefales. En tur øya rundt hører naturligvis også med. Det var vel en 3-4 minutter totalt.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung