piltilbake

Kvitvær (Kvitværet)

Beliggenhet
Kvitvær ligger nordvest i Kvitværet, i bassenget mellom Solvær, Onøya/Lurøy og nordspissen av Tomma.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Kvitvær er et sandparadis, en skikkelig Edens hage. Blomsterduftanes og frodig, og med kritthvite strender i fleng. Både nord-, vest- og sørsida har førsteklasses landinger midt i idyllen. Bedre får du det knappast, enten du gjør strandhogg med kajakk eller lettbåt. (Se også turberetningen Nordnorske sommerstreif.)

Adkomst
Hit kommer du per kjøl. Både kajakk og seilbåt egner seg godt.

Utsikt/sol/klima
Kvitvær ligger åpent og solfylt til. Her kan du nyte sommeren døgnet rundt hvis du er heldig. En must-plass for en hver kajakkekspedisjon!

Landingsforhold
Perfekte, orgasmiske sandlandinger. Kort og godt.

Ankringsforhold
God sandbunn rundt hele øya. Og hvis værmeldinga er god, er det ingen problemer å ligge på svai med et skikkelig Bruce og kjetting på nordsia, i ly av Svartkjerbåen og de to holmene. Men du er utsatt i tilfelle værendringer. Så for seilfolket er kanskje været best egna for dagsbesøk.

Overnatting/telting
Hele øya er full av svanemadrasser. Her kan du velge og vrake. Alt fra 3-4 meters bæring til mer eleverte varianter høyere opp på øya.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann. Sjøl om det er mange småvann og pytter på øya, ville jeg brukt det kun i nødsfall - kokt.

Brendsel
Primus-plass, lite eller ingen rekved.

Turmuligheter
En kajakktur Kvitværet rundt er et must! Her kan du bare gli stille rundt og nyte - med minimalt med vann under kajakken. Et skikkelig padleparadis!

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung