piltilbake

Sleneset (Solvær)

Beliggenhet
Sleneset ligger nordøst i Solvær, med Lovund i vest, Lurøy/Onøya i nordøst, Kvitvær i øst og Tomma i sørøst.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Båthavna på Sleneset ligger øst for bebyggelsen, ved Lamøysundet. Midt i bebyggelsen. (Se også turberetningen Nordnorske sommerstreif.)

Adkomst
Hit kommer du enten per kjøl - eller veg. Ferga og hurtigbåten legger til noen bøttefløtt sør for båthavna. Og nærmeste butikk finner du også sørover, en moderat spasertur fra flytebryggene.

Utsikt/sol/klima
kart Båthavna på Sleneset ligger åpent og solfylt til. Og godt beskyttet av en solid molo. En perfekt båthavn!

Landingsforhold
Greie stein- og sandlandinger inne i havnebassenet. Langt unna alt av bølger. Perfekt stop-over for dem med handlebehov, men som kanskje foretrekker mer ensomhet når teltet skal settes opp.

Kaiforhold/vann/strøm
Båhavna har nye, flotte flytebrygger - og deler av anlegget er kjøpt fra et fiskeoppdrett-konkursbo. Høg standard! Strøm og vann, og flott, opparbeida område rundt en gammal lykt - med platter og benker/bord. Her er det lagt ned mye arbeid for kart å få alt på stell. Ei av bryggene i den nærmeste rekka er bygd om til selskapslokale som blant annet benyttes av Sleneset båtforening. Og er du heldig, kan det hende du ramler over ei vaffelsteiking her sommerstid.

Overnatting/telting
Du finner finner brukbare teltplasser rett opp for flytebryggene - i fall du velger å bli natta over. Men det er ganske mye trafikk til havna, og høvelig urbant for dem med loner-tendenser. Men veldig praktisk, da - nært til butikk og kafe. Men øyriket rundt er pepra med brukbare overnattingsplasser... så det er sagt.

Vann
Her er det bare å fylle opp, kaiene er fulle av vannslanger.

Brendsel
Primus-plass.

Turmuligheter
En skikkelig rundtur i området på kjøl er et must. Fortrinnsvis kajakk, siden Solvær inneholder et mylder av holmer og skjær, grunner, sandbanker og trange passasjer. Så et godt detaljkart er å anbefale, hvis ikke kan du padle deg fullstendig fast. Bokstavlig talt! Et eldorado for dem med utforskertrang.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung