piltilbake

Kabelvåg (Austvågøy)

Beliggenhet
På sørsida av Austvågøy, en drøy halvtimes seiling sørvest for Svolvær.

Beskrivelse kart
Kabelvåg ligger sør- vendt ti minutters kjøring fra Svolvær. Havneområdet inklusive flytebrygga er beskyttet av en molo mot sør og holmer og skjær østover og vestover. Se også turberetningene Sommerstreif 2009, Sommerstreif 2006, Sommerstreif 2005 og Vestfjordseilasen 2003

Adkomst
Enkleste ankomst (kajakk) er hurtigruten til Svolvær - etterfulgt av en halvtimes padling sørvestover. Seilfolket nordfra kommer enten ned Raftsundet - via Svolvær - eller ned Gimsøystraumen via Henningsvær.

Utsikt/sol/klima
Kabelvåg ligger åpent og solfylt, med utsikt mot Vågakallen i vest og Storemolla og Skrova i sør.

Landingsforhold
Det indre havnebassenget i Kabelvåg består nesten utelukkende av kaier og steinsettinger. Skal du posisjonere deg på trappa til nærmeste skjenkested kan flytebrygga helt innerst i vågen anbefales. (Se bildet) Passe høy for å komme seg inn og ut av kajakken, og så pass lang at det som oftest går greit å få innsmett. (Med unntak av når f.eks. Vestfjordseilas-flåten ligger der, da)

Havneforhold/toilett
Kabelvåg har en mengde gode kaier med fenderverk. En skjønn blanding av privatkaier (mer eller mindre hyggelig merka...) - og nok av plasser å feste trossa hvis du spør deg for. Det enkleste er imidlertid flytebrygga helt i bunnen av vågen, rett ved den steinsatte kanalen som nå er åpnet igjen. God dybde på begge sider.

Kabelvåg har ikke noe offentlig toilett. Men nærmeste vannhull (rødbrygga ved flytebrygga) er hyggelige og imøtekommende...

Telting/overnatting
Det finnes dem som har slått opp telt på ca. 10 kvadratmeter gress ved siden av moloen. Men dette er vel ikke plassen du velger hvis du skal bedrive uforstyrret campingliv. Derimot ligger forholdene godt til rette for en pause med innlagt vanning.

Vann
Masse springer.

Turmuligheter
En rundtur i sentrum anbefales. Ellers er det tett mellom attraksjonene her: Lofotakvariet, Lofotmuseet, Galleri Espolin Johnson - for å hevne noen.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung