piltilbake

Laukvika (Austvågøy)

Beliggenhet
Laukvika ligger på nordvestsida av Austvågøy, i Vågan kommune.

Beskrivelse
Laukvik er ei lita, aktiv bygd på yttersia som lever av fiske og jordbruk. God havn, tross eksponert beliggenhet. (Se også turbeskrivelsen Luftig Lofotraid)

Adkomst
Du når Laukvika enklest via bilvegen. Ca. 35 km kjøring fra Svolvær. Hvis ikke du i utgangspunktet er på streif per kjøl.

Utsikt/sol/klima
Laukvika ligger åpent og solfylt til. Og godt beskyttet av en solid molo mot nord. Perfekt midnattsol-utsikt og mot Vesterålen i nord. En kveldspils med ryggen mot moloen kan avbefales.

Landingsforhold
Stein og/eller tanglanding - fortrinnsvis i den første vågen, på nordsida. Vågen lenger sør - med gjestebrygga - er ganske utbygd, med fyllinger og/eller kaier. Og egner seg dårligere for kajakkfolket. Med unntak av ei lita flytebrygge med utliggere helt vest. Litt dårlig og utstabil, men det går an å komme seg i land og lemne kajakken fortøyd. Men skal du handle eller kikke nærmere på bygda, velger du den nordligste vågen.

Kaiforhold
Foto: Bent Svinnung Førsteklasses betong gjestekai inne i den sørligste vågen, med strøm. (Nærmeste vann har jeg ikke oversikt over.)

Telting/overnatting
Du finner sikkert en velegna teltplass på sørsida av Laukvika hvis du er i nød... Men dette er en typisk lunsj- og handleplass for kajakkfolket, siden det er flere førsteklasses overnattingsplasser i øyriket rett sør, Laukvikøyan. Spesielt på nordstrendene på Sandøya.

Foto: Bent Svinnung

Vann/sanitær
Her finnes det kraner i hvert hus. Og Fyret Kafe kiosk og pub ligger bare et bøttefløtt fra gangbrua til gjestebrygga. Hvis du har lyst på varmmat, drikke - whatever.

Brendsel
Lite rekved å finne her inne. Baser deg på primus.

Turmuligheter
Et kajakkstreif blant Laukvikøyan er et must. Og gjerne en fottur i området hvis du har tid. Er det litt ruskevær er den ytterste delen av moloen et spektakulært syn.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung


 Gamle bilder (2006)
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung


Gamle kart