piltilbake

Finnlandsneset båthavn

Beliggenhet
Finnlandsneset båthavn ligger ved Dyrøysundet i Dyrøy kommune, rett sørøst for vegfyllingen til fylkesvei 212 og brua til Dyrøya. (Åpnet 20. august 1994) Med Solbergfjorden (og Sør-Senja) bare noen steinkast mot nord.

Beskrivelse
kart Ei knøtt liten båthavn, klemt inn mellom riksveien og Finnlandsholman, og med en god molo mot sørvest. (Se også turbeskrivelsene Sommerstreif 2007 og Sommerstreif 2006)

Adkomst
Hvis du ikke kommer hit med noe på hjul, er alternativet egen båt - eller hurtigbåten til Brøstadbotn.

Utsikt/sol/klima
Båthavna ligger åpent og solfylt til på en varm sommerdag. Men sjøl når vinterstormene herjer gir moloen god ly.

Landingsforhold
Du finner flere greie sand/tanglandinger i buktene sørøst for moloen. Men står han på fra sørvest, kan du få en god pæising i ryggen før du står tørt. Test i så fall baksida av holmene for å se om det ere mer ly der. Alternativet er stein/tanglanding eller flytebryggene inne i sjølve havna. Godt beskyttet, men litt mer tuklete å komme opp på.

Kaiforhold/strøm/vann
Foto: Bent Svinnung Gjestekaia har både vann og strøm og plass til 3-4 seilere hvis det stues godt. Alternativt går det an å låne seg en ledig bås for natta. Bare spør deg for - havne"sjefen" er behjelpeligheta sjøl.

Telting
Foto: Bent Svinnung Hele området rundt havna er nydelig opparbeida, med benker og grillplasser. På og innimellom buktene på 0Finnlandsnesholman har du ingen problemer med å finne deg en god teltplass

Vann
Du kan fylle flere steder i båthavna. Både på kaiene og i servicehuset.

Brendsel
Lite rekved å finne, så baser deg på primus. Men gå gjerne en runde i fjæra på sørsida.

Turmuligheter
En rundtur på kjøl i området hører med. Og en spasertur holman rundt. Skal du lenger avgårde, går det an å benytte utleieleiesykkelen. Billig, og du betaler per tur.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung