piltilbake

Båtholmen (Lundøya)

Beliggenhet
På vestsida av Lundøya

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Trenger du en litt mindre raste- eller overnattingsplass på vestsida av Lundøya er dette et alternativ. Bratt, grovkorna sand foran en liten teltslette, på et ganske værutsatt ness. (Se også turbeskrivelsen Oljetrykk og oaser)

Adkomst
Båtholmen er enklest å nå per kajakk fra Skutvik. To times padling ut Økssundet (bare følg etter ferja til Svolvær) og runding Øksnesodden - så har du en drøy halvtime igjen. Alternativt er du på veg nordover eller sørover på kjøl langs østsida av Vestfjorden.

Utsikt/sol/klima
Solbadet det meste døgnet. Men stranda ligger utsatt for vestavær. Lite som tar av her.

Landingsforhold
Bratt, grovkorna sandlanding.

Telting
Plass til et telt eller to på den lille sletta. Men sammenliknet med Fjetterstad litt lenger nord blir det litt puslete.

Vann
Ikke noe bruktbart drikkevann ute på neset. Ta med det du trenger.

Brendsel
Lite rekved å finne her. Baser deg på primus only.

Turmuligheter
Mange flotte fotturer å ta av innover nesset. Det er ikke langt til bebyggelsen inne i vika, så dette blir fort en mer "kultivert" spasertur.

Ellers er det mye spennende å kikke på på vestsida av Lundøya. Og diverse alternative strand/overnattingsmuligheter fra holmen og nordover til Fjetterstad. For eksempel på østsida av Svinøya eller på sørsida av Ørnneset. (Se siste bildet) Men vær obs: I likhet med på Fjetterstad er det mye som feller tørt her på fjære sjø. Som det framgår av kartet.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung