piltilbake

Skutvik (Hamarøy)

Beliggenhet
Skutvik ligger på sørvestsida av Hamarøy, ved Økssundet. Nordøst for Lundøya.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Tettstedet Skutvik med snaut 250 innbyggere (1998) er mest kjent for fergeforbindelsen over Vestfjorden til Svolvær. (Se også turbeskrivelsene Luftig Lofotraid og Oljetrykk og oaser)

Adkomst
Hit kommer du som oftest bilvegen - eller med ferga fra Svolvær. Men plassen egner seg også godt til en stopp på tur nord- eller sørover per kjøl.

Utsikt/sol/klima
Skutvik ligger åpent og solfylt til. Vestaværet kan ruske godt, men sjølve havna er godt beskyttet av en solid molo.

Landingsforhold
Enkleste landingsplass er båtslippen rett øst for småbåthavna, i ly av moloen. Godt med plass til kajakken(e) i gresset, og bare en kort spasertur langs fjæra til fergekaia og butikken. Hvis du velger å starte turen herfra, er det godt med parkeringsplasser rett nord for slippen.

Kaiforhold
Skutvik har en liten, men solid gjestebrygge. Med høyst overkommerlige priser: 35,- per døgn, 50,- med strøm. (2006)

Det er også mulig å få slippsatt båten om nødvendig (i følge oppslag på gjestebrygga) 15,- per fot, uten at det var mulig å tyde makslengde. Ønsker du mer info, ringer du Olaf Gundersen: 757 71252 eller Hans Gjervik: 757 71134)

Telting
Du kan sikkert sette opp et telt rett i bakkant av båthavna hvis behovet er presserende. Men primært er dette en lunsjplass - midt mellom mer egna overnattingsplasser. For kajakkfolket.

Vann/strøm
Kran med slange ved gjestebrygga. Og strømuttak, standard kontakt.

Brendsel
Lite rekved å finne. Så baser deg på primus.

Turmuligheter
Er du padlanes, er en tur i området sørøst for Skutvik et must. Et grunt basseng med mye straumer, sandpassasjer og idylliske øyer.

Se også skutvik.com

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung