piltilbake

Rekvika (Nordkvaløya)

Beliggenhet
På nordvestsida av Nordkvaløya, Den siste bukta før du nærmer deg runding av Storburan.

Beskrivelse kart
Stor, røff og åpen strand, ikke plassen for dem med forkjærlighet for mindre idyller. Her får du kjenne på vær og vind. Se også turberetningene Plenty (med folk) på pinsetur, Pinse-perler (for padle-svin?) og Jakta på hukommelsen

Adkomst
Korteste padleveg fra Mikkelvika, langs Hersøya og rett nordover på vestsida av Nordkvaløya.

Utsikt/sol/klima
Rekvika ligger åpent til for alt av nordlige og vestlige vinder. Flatt og lite ly og finne. Men fantastisk utsikt mot Måsvær og Grøtøya i vest og mot Storburan og nordvestspissen av Nordkvaløya.

Landingsforhold
Kan være ganske tøft her når vestaværet står på. Det lille, lave nesset tar kraften av mye av tungsjøen som bøller seg inn - men ikke mer enn at du får ruska deg godt på veg inn og ut her.

Telting
Brukbare teltplasser. Men fortrinnsvis et stykke opp, på lyngmoen som utgjør ryggen før vannet. I gresset ned mot stranda er det heller dårlig med helt flate "tomter": Det er mye rart som har rekt på land her gjennom tidene. Mye søppel - for å si det enkelt. Og det meste har blitt godt kamuflert av gress og sand, du kjenner det først når du har lagt deg nedpå... Dessuten: Råttang. Men den kommer og går.

Konklusjon: Ingen problemer med å finne seg en akseptabel teltplass, bare du bruker tid på å lete litt.

Vann
Rekvikvannet ligger rett innafor stranda. Men et er litt uklart hvordan kvaliteten er. Til koking er det helt sikkert fullt brukanes, men som drikkevann smaker det litt... flatt? Baser deg derfor primært på medbrakt, hvis du har tenkt å fylle drikkeflaska.

Brendsel
Mye rekved (og annet på rek..) å finne i fjæra - her kan du fyre lenge og vel på "lokale ressurser". Primusen er kun beredskap.

Turmuligheter
Turen innover bukta og rundt vannet anbefales. Og ikke minst turen opp til Sørskardkollen (251 meter) rett sør for stranda. Du finner flere bratte, men greie veger opp til den første skuldra, og deretter er det lett gåing opp toppflanken. Men en fantastisk utsikt i alle himmelretninger som belønning.

Ellers er det også spennanes å gå fjæra nordover. Hvis du ikke velger å ta kajakken fatt, da. Og - hvis du ikke orker å røre deg noe mer: Dette er plassen for den optimale midnattsola etter en lang padleøkt.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung