piltilbake

Jøvikstua (Ringvassøya)

Beliggenhet
Jøvikstua ligger på vestsida av Ringvassøya, ved Skagesundet. I ei lita, grunn bukt, Jøvika - noen bøttefløtt sør for Grundfjorden.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Jøvikstua er et tidligere småbruk som ble overtatt av Tromsø Jeger- og Fiskerforening allerede i 1959. Dette er den største og mest luksuriøse av hyttene, med god plass til tre familier samtidig.

Jøvikstua består av et våningshus i to etasjer og et stort naust. Huset inneholder bislag, gang, stort kjøkken, stue med spisestue og "bad". I andre etasje er det tre soverom, med 3-6 soveplasser pr rom. Det er (siden dette er eneste hytta med innlagt strøm) elektrisk komfyr, kjøleskap, fryseboks og panelovner. Vedovner på stue, kjøkken og loft. I naustet er det trebåt som kan benyttes til roturer og fiske, og på naustloftet to soverom.

På hytta er det kart som viser området foreningen eier. Det er godt sjøfiske i Skagøysundet, og fint turterreng, ferskvannsfiske og jakt på foreningseiendommen. Kart 1535 III Rebbenesøy, posisjon 180 695. Du får nøkkel (krever medlemsskap) ved å henvende deg til Andresens Vaabenforretning, Storgata 53 9008 Tromsø, TLF: 77 68 24 03. (Se også turberetningene Gilt på Jøvikstua, (Bare) gutta på (gamme)tur og Bomber og granater)

Adkomst
Du kommer hit enten med båt, eller ved å gå over fjellet fra Skarsfjorden, ca 9 km. Korteste padleveg er enten fra Mikkelvika og sørover, eller nordover fra Skarsfjorden. Men sjekk flo og fjære før du tar løs, siden han går med gode 5-6 knop på det sterkeste. Du kan imidlertid lure deg langs land det meste av vegen. Foreningen har en båt liggende i Skarsfjorden (kart 1534 IV Ringvassøy, posisjon 199 632). Båten kan fritt benyttes (kontakt nøkkelutleier). Påhengsmotor må du selv ta med.

Utsikt/sol/klima
Jøvikstua ligger åpent og solfylt til. Med nydelig utsikt mot Rebbenesøya i vest og sørover, over Rydningen og Sandviknesset. Lite som stenger her, sjøl på svarteste vinteren. (Flott turmål i vinterhalvåret, siden standarden er så høy)

Landingsforhold
Nydelig båtstø med sand/tang/rullesteinslanding - alt avhengig av hvordan du treffer i forhold til floa. Bukta utafor Jøvikstua er grunn, og på fjære sjø blir det et stykke å bære fra du treffer sanda til kajakken ligger ved naustet.

Telting
Ubegrensa med flotte teltplasser på eiendommen. Men er du her, bor du sannsynsynligvis i hus.

Vann
Brønn på eiendommen.

Brendsel
Hvis oppsynet har gjort jobben, behøver du ikke bekymre deg.

Turmuligheter
Her er det nok å ta av. Både til beins på på kjøl - sommer som vinter. Et eldorado!

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung