piltilbake

Fenes (Landegode)

Beliggenhet
Fenes ligger på vestsida av Landegode - ute i havet vest av Bodø. Det er røft og værutsatt her ute, men bebyggelsen ligger skjermet bak et belte av holmer og skjær.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Rett nord for bebyggelsen finner du sandeldoradoet Korten. Mens Fenes er en "urban" klynge brygger og hus - og en butikk med ukurante åpningstider, dvs. noen snaue timer på ettermiddagstid. (2006) Spør deg for! (Se også turberetningene Sommerstreif 2009 og Sommerstreif 2006.)

Adkomst
Hit kommer du enten med hurtigbåten fra Bodø (som sniker seg inn fra sørvestsida og opp det smale Skollerøysundet, i ly av Store Skollerøya - eller per egen kjøl.

Utsikt/sol/klima
Fenes ligger vestvendt og høvelig åpent, med lave, frodige rygger mot øst. Værutsatt - men nydelig på en varm sommerdag. Men skal du nyte, beveg deg de få hundre meterne til sandlagunene på nordsida...

Landingsforhold
Grei småstein/sand/tang/leirelanding ganske i nærheten av butikken.

Kaiforhold
Fenes har en helt ok gjestekai, det ytterste leddet på ei solid flytebrygge som eies av Landegode båtforening / private? Lite fasiliteter, verken vann eller strøm (hvis du ikke får lånt deg litt ladestrøm... Førsteklasses anlegg på kaia, men ingen å spørre om betingelsene. Siden vi kun var innom på handletur.) - men behagelig pris: 50 kroner per døgn (2006)

Overnatting/telting
Ingen grunn til en gang å vurdere telting her. Et steinkast unna paradisstrendene mot nord.

Vann
Her fyller du opp alt du trenger på kaia eller butikken. Så du har til ferden videre nord- eller sørover.

Brendsel
Primus-plass only.

Turmuligheter
En fottur eller padletur nordover og inn i sandriket hører med. Men Fenes er også et flott utgangspunkt for mange flotte fjellturer.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung