piltilbake

Otervær

Beliggenhet
Otervær ligger i Oterværfjorden, rett nordvest for Rødøy og sørvest for Bolga.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Otervær er det nærmeste du kommer paradis på Helgelandskysten. Et lite, lavt sandeldorado på Yttersia - tilsynelatende bare en steinhaug i havet. Men skinnet bedrar... (Se også turberetningene Sommerstreif 2006 og Sommerstreif 2005.)

Adkomst
Hit kommer du per kjøl. Verken mer eller mindre. På kajakk/seilstreif langs kysten.

Utsikt/sol/klima
Deler av Otervær ligger helt åpent til. Her er det lite som skygger for sola - eller gir ly hvis han skulle komme med en god kuling. Men rundt slettene på sørøstsida finner du litt hauger og planta skog som skjermer godt for de verste vindrossene hvis det trengs. Derfor - alt fra steikanes sommerdrøm på en varm sommerdag til skikkelig ruskevær vinterstid. Sjøl har jeg bare opplevd det første...

Landingsforhold
Førsteklasses paradis-landing i bukta på sørøstsida! Bedre får du det ikke. Og kan til overmål velge mellom flere strender, bukta er full av dem. Litt langgrunt hvis du treffer helt skeivt - men det er en billig pris å betale.

Ankringsforhold
Perfekt sandbunn i hele bukta. Det er trangt, men dybde nok til du er halvveis inne. Og midt i bukta, på 4-5 meter finner du også ei solid blåse. Den tilhører hytte- og værierne - som holder til bare noen bøttefløtt lenger øst, ved det smale (men seilbare) sundet mellom hovedøya og holmen på østsida. Apropos: Gjestfriheten er stor, så ikke misbruk den! Ta gjerne en tur over haugen og hils på, og si ifra hvis du akter å overnatte.

Overnatting/telting
Perfekte teltplasser på slettene rundt bukta. Mer er det ikke å si om den saken.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann. Det er ingen ting å finne på øya - med mindre du spør pent i husan.

Brendsel
Typisk primus-plass, lite rekved som kommer inn på stranda. Men tar du den korte turen over til fjæra på vestsida kan du finne et par bålpinner... eller flere.

Turmuligheter
En tur øya rundt er et must. Den er ikke stor, men frodig. Og utsikten? Fantastisk...

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung