piltilbake

Nordskott

Beliggenhet
Nordvest i Steigen, med Skotsfjorden i nord, Måløyvær i vest og Leinesfjorden i sør.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Nordskott og Grøtøy Gamle Handelssted er kjente plasser for de som har rodd fisket i Lofoten - ofte siste stopp før kryssinga av Vestfjorden. I Nordskott-området finner du spennende grotter og et par små museer. Og i tillegg er området fullt av fornminner. Nordskott er startsted for den årlige Vestfjordseilasen. (Se også turbeskrivelsene Sommerstreif 2006, Sosialt i Steigen, VFseilasen 2003 og VFseilasen 2002)

Adkomst
Nordskott når du enklest bilvegen. Kommer du på kjøl, er du sannsynligvis på veg nord- eller sørover langs østsida av Vestfjorden. Leia er trang her, full av holmer, grunner og skjær. Så les kartet godt!

Utsikt/sol/klima
Solbadet det meste døgnet. Men også værutsatt på nordlige vinder. Fallvindsrossene kan danse over vågen på en penværsdag samtidig som skjærgården utafor ligger speilblank.

Landingsforhold
Sjølve Nordskott har mest stein/tanglandinger, ispedd enkelte sandstrender. Dette er stedet du sannsynligvis kun stopper. Siden Grøtøya er både mer tilgjengelig og spennende, er det lett at oppmerksomheter går vestover...

Kai/Ankringsforhold
Gode ankringsforhold i hele bukta. Sand/leire/stein og 4-10 meter. Og flere solide fastfortøyninger lengst vest som kan benyttes av besøkende. Sannsynligvis velger du å ligge på svai, sjøl om du finner en ny gjestekai rett nord for hurtigbåtkaia. Foreløpig (2006) er det dårlig med fasiliteter, sjøl om flytebrygga er klargjort for det meste - og i tillegg ligger den veldig utsatt til for det meste av fallvær. Under et besøk på seinsommeren 2006 måtte båtfolket rømme flytebrygga på grunn av sjø - mens jeg lå som en konge på svai, et steinkast unna.

I tillegg har du ei lita flytebrygge rett sør for butikken, i ly av hurtigbåtkaia. Velegna for kajakkfolket.

Telting
Som sagt: Dagsbesøk... Siden er er nok av idyller rett i nærheten.

Vann
Nok av springer å ta av. Hvis du først bestemmer deg for å gå i land.

Brendsel
Primus only.

Turmuligheter
En rundtur anbefales. Kommer du på hjul, er det mye spennende å ta fatt på. Og skjærgården innbyr til utforsking, full av skjær og holmer, idyll på idyll. Se også Steigen kommunes nettsider.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung