piltilbake Vesterålen og omegn - turmål

     Tromsø Senja Vesterålen Lofoten Hamarøy, Steigen Bodø Helgeland N Helgeland S

Turmål i Senja og omegn Turmål i Senja og omegn Turmål i Lofoten Turmål i Steigen og omegn Lødingen Sortland (Langøya) Stokmarknes Skipnes Nyksund (Langøya) Tinden Melbu Hjellsandøya Sørsand (Skogsøya) Våge (Skogsøya) Kloøya Gisløya Svartskjær (Meløya) Trollhola (Litløya) Gaukværøya Åsand (Langøya) Finnbugsanden (Hovden, Langøya) Skjærvøya Offersøy (Hinnøya) Rotvær Svellingen Hennes (Hinnøya) Møysalen (Hinnøya) Maurnes (Sortland)

Vesterålen består av Langøya (860 km2, Norges tredje største øy), Andøya (490 km2), Hadseløya (102 km2), den vestre del av Hinnøya (1275 km2, i alt 2198 km2, Norges største øy), den nordlige del av Austvågøya (202,8 km2 av i alt 527 km2), samt flere mindre øyer. Vesterålen utgjør et domssogn og et prosti bestående av kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes; i alt 2367 km2 med 31 413 innb.(1998).
(Kilde: storenorskeleksikon.no)

Utforskingen av yttersida av Vesterålen tok til tidlig på åttitallet, i forbindelse med en seiltur med galeasen Gunborg. Senere har det blitt mange besøk, de fleste på kjøl (kajakk og seilbåt)

På kartet finner du lenker til en del mine favorittplasser, samt en del informasjon om beliggenhet, tilgjengelighet, praktiske tips, historikk. Før musa over de hvite prikkene og hold den der til teksten med stedsnavnet (virker bare i Explorer) dukker opp. Og vil du se resten av informasjonen, klikker du deg bare inn. (Hvis du heller vil lete i en alfabetisk liste, finner du en litt lenger ned på sida)

I tillegg samler jeg også turopplevelser fra området på denne sida. Så hvis du er ute etter spesielle strekninger, ta en titt!

Lista over steder er ennå forholdsvis begrenset. Det skyldes drøye ti år med fotovegring - som et direkte resultat av "forstoppelse" etter 2000x bleieskiftbilder og uker med video av den førstefødte. Siden minstekravet for å legge ut en hvit prikk på kartet er ett egenprodusert foto - og forstoppelsen kom samtidig med at utforskingen av kystlinja tok til - er det en del digitale "hull" i hukommelsen som nå må tettes igjen via nye besøk. Og denne gangen med digitalkamera.

Sjekk gjerne innom sidene fra tid til annen, de oppdateres jevnlig. Blant annet med lokalhistorie, tips og utfyllende informasjon som jeg får fra dere. Så har du noe, sender du det til meg på epost?

Det meste av det som måtte være av små kartutsnitt er hentet fra Statens kartverk (Anbefales på det varmeste! Uvurderlig hjelp hvis du har problemer med å finne fram)

pilopp Turer/ruter:

pilopp Alfabetisk stedsliste:

Finnbugsanden (Hovden)
Gaukværøya
Gisløya
Hennes (Hinnøya)
Hjellsandøya
Hovden - Finnbugsanden
Kloøya
Litløya
Lødingen (Hinnøya)
Maurnes (Hinnøya)
Melbu (Hadseløya)
Møysalen (Hinnøya)
Nyksund (Langøya)
Offersøy (Hinnøya)
Rotvær
Skipnes (Tindsøya)
Sortland (Langøya)
Stokmarknes (Hadseløya)
Svartskjær (Meløya)
Svellingen
Skjærvøya
Sørsand (Skogsøya)
Tinden (Tindsøya)
Trollhola (Litløya)
Våge (Skogsøya)
Åsand (Langøya)
   

piltilbake