piltilbake

Sørhavn (Nordarnøy)

Beliggenhet
Nordarnøy ligger ved Fleinværfjorden i Gildeskål kommune. Øst for Fleinvær, nord for Fleina og vest for Sandhornet. Sørhavn ligger på sørøstsida av øya.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Nordarnøy er ei frodig, lita øy, bundet sammen med Sørarnøy med bro i Arnøy-sundet. Sørhavn ligger i ly for Hestholmskjæret og Hestholmen. (Se også turberetningene Sommerstreif 2006 og Sommerstreif 2005 del 1 og del 2.)

Adkomst
Hit ut kommer du på kjøl. Enten i kajakk eller seilbåt, på veg nord- eller sørover gjennom øyrikene - eller med hurtigbåt fra Bodø eller Sandnessjøen.

Utsikt/sol/klima
Sørhavn ligger åpent og solfylt til. Kanskje en smule for urbant for de som skal telte. Men ellers et solbadet eldorado på en varm sommerdag.

Landingsforhold
Greie tang/rullesteinslandinger inne i sjølve havna.

Ankrings- og kaiforhold, vann og strøm
God ankringsbunn. Men litt unødvendig, siden du finner gjestekai her som normalt har bra kapasitet. Litt tæret av tidens tann - og tilsynelatende ikke ekstremt mye i bruk. Men helt okei, med både vann og strøm. Sjøl om det ikke akkurat er siste versjon av tavle og stikk. Normal 220 volt jorda går bra. God dypbe for seilere rundt så og si hele flytebrygga.

Overnatting/telting
Klarer du å overse at havna ligger midt i bebyggelsen, skal du ikke flytte deg mange meterne for å finne en teltplass. I tillegg har gjestehavna også benker, bord og en stor grill. Alt ligger til rette for en helaften.

Vann
Hvis du tar med vannkanna på en tur i gårdan, får du fylt opp greit. Enten på bruket eller "privat".

Brendsel
Lite rekved å finne. Baser deg på primus only. Eller kjøp en pose grillkull og hiv deg rundt på "de faste installasjonene".

Turmuligheter
En tur på kjøl øya rundt er et must - masse variasjon, holmer, skjær og grunner. En fottur også, for den saks skyld. Her er det ganske flatt og lett gåanes.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung