piltilbake

Klokkergården (Rødøy)

Beliggenhet
Klokkergården ligger på sørvestsida av Rødøy, rett under Rødøyløven.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Klokkergården er båtfolkets drømmeplass. Servering- og overnattingssted med stil, kombinert med førsteklasses småbåthavn for dem som fær langs Helgelandskysten. (Se også turberetningene Sommerstreif 2009, Sommerstreif 2006 og Sommerstreif 2005 del 1 og del 2.)

Adkomst
Hit kommer du enten per kjøl - på kajakk- eller motor/seilstreif langs kysten. Eller med hurtigbåt, ferje, bil eller sykkel. Du har alle muligheter, og Klokkergården ligger bare noen steinkast unna alle sentrale kaier på Rødøy.

Utsikt/sol/klima
Klokkergården ligger sørvestvent. Og solbada det aller meste av døgnet sommerstid. Men Rødøyløven tar midnattsola - så skal du nyte den, må du enten forflytte deg til øyene eller holmene i vest - eller ta en tur opp på Løven. Noe som anbefales!

Landingsforhold
Akkurat rett rundt Klokkergården er det dårlig med sandlandinger. (Du behøver imidlertid ikke å bevege deg langt for å finne paradisstrender. Kun ut hovedbukta og inn en av de mindre rett nordvest.) Men godt med tang og småstein. Ingen problemer med å komme seg i land i fjæra rett ned for hovedhuset.

Ankrings/kaiforhold
Perfekte ankringsforhold i bukta utafor Klokkergården. Men har du først kommet inn hit, er jo mye av vitsen å kunne nyte fasilitetene på/rundt gjestebryggene. Som for øyeblikket (2005) består av to flytebrygger - med en tredje er under planlegging. Og ellers alt hjertet måtte begjære: Strøm, vann, platter med benker, badestamper osv. osv. Malin som er opphavskvinne og primus motor bak det meste på plassen bobler over av ideer. Og sannsynligvis vil jeg ha problemer med å henge med på alle utvidelsene. Så gi meg et hint...

Overnatting/telting
Overnatting innomhus hvis du ønsker det. (Husk å booke - dette har blitt en utrolig populær plass!) Men også plass til telt hvis du trekker deg litt bort fra den sentrale området mellom kaiene og hovedhuset. Så kan du nyte det beste fra to verdener: Fredelig teltliv - kombinert med en bedre treretters i restauranten.

Ingen ting på Klokkergården er billig. Men - mind you: Det er verdt det! Hver en krone. Ikke minst det sosiale livet på/rundt bryggene.

Vann
Her får du vann overalt. Bare å ta med kanna og banke på.

Brendsel
Typisk primus-only plass. Her finner du ikke noe rekved.

Turmuligheter
En tur øya rundt på kjøl eller beina er et must. Spesielt de grunne sandbuktene på nordsida. Og en tur på Rødøyløven, da! Det går merkete stier fra trappa på hovedhuset. En kortere, direkte - rett opp ura og opp på skuldra. Og en litt lengre rundtur som først starter sørøstover - for så å møte den andre på ryggen. Utsikten fra toppen er helt fantastisk. Ikke minst ned. Ligger du på toppen og ser ned, ser du bakken på skrått under deg. Med andre ord: Skikkelig overheng - og sommerfugler...

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung